Cabinetul de kinetoterapie
 

Cele mai noi tehnologii, cei mai prietenosi oameni

In centrul nostru fiecare pacient beneficiaza de un program de tratament individualizat in functie de patologie, stabilindu-se in urma consultatiei de specialitate tipul si numarul de proceduri necesar.

Centrul e dotat cu aparate de electro si hidroterapie din cea mai noua generatie cu posibilitati multiple de tratament unic sau combinat. Personalizarea, individualizarea si permanenta adaptare a parametrilor de tratament sunt optiuni importante pe care le putem realiza in diverse modalitati pentru a satisface pretentiile cele mai inalte de eficienta si pentru a manageria cele mai diferite situatii patologice.

Centrul dispune de:

 • 3 cabinete de consultatii si investigatii ecografice
 • 4 posturi de electroterapie si masaj medical
 • 1 sala pentru hidrotermoterapie
 • 1 sală de kinetoterapie

Echipa cu cele mai inalte standarde profesionale

Disponibilitatea noastra profesionala, compasiunea si respectul pentru suferinta sunt baza pe care cladim viitoarea stare de bine a pacientilor.

Experienta personalului nostru include tratamente de recuperare a pacientilor cu afectiuni: reumatice cronice degenerative sau inflamatorii , postraumatice , postoperatorii , neurologice si oncologice.

Centrul Medical Kinetoteam dispune de o echipa de medici specializati in urmatoarele domenii:

Balneofizioterapie si Recuperare medicala - Dr. Cucu Nora Ionela, Dr. Giurgiu Ioana Mihaela,Dr. Ciubean Deniza Alina
Reumatologie - Prof. Dr. Rednic Simona, Dr. Dobrota Ioana Raluca
Medicina interna si ecografie - Dr. Rednic Nicolae
Neurologie - Dr. Copil Nicoleta Maria

Fiziokinetoterapeutii nostri au pregatitre profesionala superioara, interes permanent pentru noile metode de tratament , disciplina exemplara si comportament moral si etic adecvat cu pacientii.

Noutati

Anunț finalizare proiect ”Dotare cu echipamente – Centrul Medical Kinetoteam”

KINETOTEAM SRL în calitate de BENEFICIAR a încheiat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru proiectul cu titlul ”Dotare cu echipamente – Centrul medical Kinetoteam”, COD SMIS 116245.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de Investiții 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor, având o valoare totală de 1.001.093,45 lei și o finanțare nerambursabilă de 706.933,29 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR a fost de 600.893,30 lei, valoarea nerambursabilă din bugetul național 106.039,99 lei.

Obiectivul general al proiectului este consolidarea pe piața serviciilor medicale prin dezvoltarea economică durabilă și echilibrată a companiei și oferirea de servicii complete de recuperare medicală, performante și cu un grad înalt de profesionalism.

Rezultatele proiectului constau în:

1. Achiziția de mijloace fixe performante, specifice domeniului de activitate vizat, respectiv a unui ecograf, 5 mese de terapie, un aparat terapie combinată cu 4 canale, un aparat terapie combinată cu 3 canale, un aparat terapie șocuri, un aparat unde electromagnetice, un aparat oscilații profunde, un aparat inovativ evaluare, investigare și tratament, bare pentru reabilitare, 2 panouri de terapie ocupațională

2. Achiziția unui sistem informatic compus din: aplicație software personalizată pentru gestiunea activității, 8 laptopuri, un soft editare text, un router, 2 acces point, 4 imprimante, 2 panouri terapie ocupațională.

3. Crearea unui loc de muncă în urma dezvoltării activității, vizând angajarea unei persoane din categoriile defavorizate cu scopul integrării acestora în muncă și a reducerii șomajului în rândul grupurilor vulnerabile pe piața muncii.

Impactul investiției la nivel local a constat în creșterea nivelului de tehnologizare și a calității serviciilor medicale oferite, precum și promovarea spiritului antreprenorial.

Date de contact: Municipiul Cluj-Napoca, Str. Meteor, nr 15-17, mezanin, Jud. Cluj, e-mail: proiectkineto@gmail.com, persoană de contact – Vintilă Pierina-Mihaiela

SHEnspire

Miercuri, 22 iunie, de la ora 18.00, Pierina Vintilă și dr. Nora Cucu vor vorbi despre un business medical de succes, Centrul de Recuperare Kinetoteam, la Conferinţa SHEnspire, organizată de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

Accesul la conferința, care va avea loc la Bistro Bonjur, este liber, în limita locurilor disponibile. Confirmările de participare se fac la adresa office@afacj.ro

shenspire

Nou la Kinetoteam - Elastografie

Elastografia este o tehnica recenta de ecografie, care apreciaza elasticitatea/ rigiditatea tesuturilor.

Este foarte utila in traumatismele musculare si in procesele degenerative tendinoase, unde poate monitoriza efectul diferitelor proceduri de fiziokinetoterapie folosite in programul de recuperare. Ea indica momentul optim in care sportivul se poate intoarce la un antrenament sustinut, fara riscuri de recidiva.

Este folosita mai des pentru evaluarea elasticitatii tendonului achilian, rotulian si a epicondilitei laterale.

In cazul in care ecografia clasica deceleaza prezenta unui nodul mamar sau tiroidian, elastografia completeaza examinarea aducand informatii pretioase despre duritatea formatiunii.

Cu cat duritatea este mai mare, cu atat suspiciunea de malignitate este mai crescuta si se indica punctia biopsie a nodulului.

Apreciereea duritatii se face pe imagine printr-o scala de culori, in comparatie cu tesutul invecinat, sanatos.

Ecografia completata cu elastografie ajuta la un diagnostic precoce si corect al cancerului mamar sau tiroidian, si este utila pentru "second opinion" in indicatia efectuarii punctiei biopsie.

SIS Super Inductive System - Magnetoterapie

SIS-sistemul superinductiv foloseste in scop terapeutic un camp electromagnetic de intensitate inalta, pulsat si focalizat.

Efectele lui asupra organismului sunt puternic antialgice, miorelaxante, dar si miostimulante, de mobilizare a articulatiilor si de vindecare a fracturilor.

Avantajul major este ca se poate aplica peste imbracaminte (non contact), insa cu atentie la implanturi sau insertii metalice!

ISO FREE Sistem computerizat de evaluare si antrenament functional al echilibrului static si dinamic

ISO-FREE este un sistem sofisticat de evaluare individuala a deficitelor de echilibru static si dinamic

Aceste modificari ale echilibrului pot sa apara dupa traumatisme, in cadrul unori boli, dar si la oameni sanatosi, dar insuficient antrenati.

Pe baza evaluarii periodice din timpul tratamentului, kinetoterapeutul stabileste programe de antrenament tintit pentru corectarea deficitului si cresterea performantei de coordonare si control.

Nou la Kinetoteam - Gimnastica gravidei

Exercitiul fizic este foarte important in timpul sarcinii pentru a preveni durerea si problemele de statica ale coloanei vertebrale, frecvente in aceasta perioada din cauza laxitatii articulare si ligamentare asociate.

Kinetoterapia furnizeaza o buna circulatie sanguina si limfatica, intareste musculatura, combate edemul si scade riscul de diabet gestational. Un tonus muscular bun pregateste viitoarea mama pentru o nastere usoara.

Pe parcursul sedintelor de kinetoterapie, gravida va invata cum sa efectueze exercitiile Kegel si gimnastica respiratorie precum si pozitii favorabile pentru a avea un travaliu mai usor.

Atentie! Programul de gimnastica a gravidelor se efectueaza numai cu avizul medicului ginecolog care urmareste sarcina

Gimnastica gravide

O altă noutate în materie de fizioterapie pe care o oferă cabinetul nostru este LASERUL DE ÎNALTĂ INTENSITATE (HILT).

Aparatul face parte din clasa 4 (cu putere mai mare) şi emite o radiaţie LASER din spectrul infraroşu. Avantajul oferit de acest aparat îl reprezintă o capacitate mai mare de penetrare în ţesuturile umane, cu efecte favorabile la profunzime mare.

Efectele principale sunt:

 1. Calmarea durerii
 2. Efect de biostimulare
 3. Efect antiinflamator
 4. Efect antiedematos
 5. Efect vasodilatator

Toate acestea favorizează o vindecare mai rapidă, eficientă şi fără sechele atât la nivelul ţesuturilor superficial cât şi a celor profunde.

Tratamentul este indicat în afecţiuni traumatice, sportive şi reumatice.

fizioterapie cu laser de inalta intensitate

Fizioterapie cu oscilaţii profunde

Începând cu luna noiembrie, centrul medical Kinetoteam vă propune o nouă procedură de fizioterapie bazată pe generarea de câmp electrostatic.

Este vorba despre un aparat de oscilaţii profunde (Deep Oscillation), al cărui avantaj major este faptul că se poate aplica şi pe implanturi metalice în ţesuturi. El generează un câmp electrostatic pulsat, care aplicat pe zona de tratat, induce în ţesuturi un efect de vibraţie si de pompare cu impact profund.

Acest efect contribuie la:

 • calmarea durerii
 • resorbţia edemului şi a hematoamelor profunde
 • relaxare musculară
 • combate fibroza
 • favorizează o vindecare fiziologică, fără sechele.

Pornind de la efecte, indicaţiile tratamentului sunt în principal afecţiunile postraumatice sportive, dar şi reumatice, neurologice şi dermatologice (arsuri, sclerodermie, fibroze cutanate). O indicaţie majoră, foarte utilă, o reprezintă tratamentul postoperator ortopedic, oncologic, ginecologic, neurochirurgical, si toracic.

Fizioterapie cu oscilații profunde

Drenaj limfatic

BTL - LYMPHASTIM 12 TOPLINE

1. Masajul limfatic si natura sa

BTL-Lymphastim functioneaza pe principiul compresiei pneumatice (presoterapie), adica utilizeaza presiune inalta ce activeaza drenajul limfatic. Masajul zonei are loc pe baza mansoanelor umflate cu aer, catre care aerul comprimat este trimis din unitatea principala (compresor), prin sistemul de furtunuri. Umplerea compartimentelor individuale ale manecilor speciale in intervale prestabilite formeaza o presiune cu avansare lenta.

Se creeaza unde de presiune blande si ritmice. Aerul este dat afara la sfarsitul ciclului. Presoterapia pneumatica este perceputa de pacienti ca o metoda de tratament foarte placuta si eficienta. In zonele tratate apare un sentiment de usurare.

2. Beneficiile terapiei cu masaj limfatic

Este echipamentul de terapie fizica specializat mai ales pe tratamentul edemelor, prevenirea si tratarea durerilor.
Corpul nu este incarcat cu medicamente
Se bazeaza pe principiul compresiunii pneumatice intermitente
Fiecare aplicator consta in mai multe compartimente de aer independente, care sunt umflate in cicluri predefinite in functie de diagnosticul pacientului.
Aplicarea presoterapiei este benefica in procesul de vindecare al corpului uman
Este parte integrata a proceselor de recuperare si regenerare de azi.

3. Indicatii

 • Insuficienta venoasa
 • Sindrom de Tunel Carpian (pre-, post operator)
 • Oncologie (post extractie tumora,ganglioni afectati,radioterapie)
 • Angiopatie diabetica
 • Acrocianoza
 • Sindrom algodistrofic
 • Edeme cronice
 • Artroza
 • Obezitate
 • Sindromul Reynaud
 • Ingrijire posttraumatica… arsuri, reabsorbtie dupa rani, cicatrici
 • Postmicrodiscectomie
 • Prevenirea varicelor
 • Sindromul picioarelor nelinistite
 • Detoxifiere
 • Celulita
 • Ingrijire post lipoabsorbtie
 • Limfedem dupa terapie oncologica
MASAJUL LIMFATIC SI NATURA SA MASAJUL LIMFATIC SI NATURA SA